11/20/2008

PARTIDISME EN ELS MITJANS


Ja fa un temps que es parla de la qualitat dels telenotícies de TVC fins a l'extrem de que els propis professionals s'han
hagut de mobilitzar per a posar-hi remei. Jo ja fa molt de temps que ni veig els Telenotícies ni em llevo amb Catalunya Ràdio pel seu marcat partidisme. I això es reflecteix en les estadístiques d'audiència de tots els mitjans públics, que cada dia posen de relleu que la gent ja no es deixa prendre el pèl tant fàcilment. L'últim exemple el tenim a BTV que deixa d'emetre un programa per les crítiques al consistori municipal.


Només posaré un exemple del que parlo, jo formo part de la Plataforma AVE pel litoral, plataforma que ha aconseguit penjar més de 4.500 pancartes pel centre de Barcelona, que té una pancarta d'uns 80 metres quadrats a la plaça dels Països Catalans, que té una altra pancarta de grans dimensions que anem portant per tot el traçat, i quin reconeixement hem aconseguit amb això? Està clar amb aquestes dades que hi ha com a mínim 4.500 famílies de Barcelona que creuen que hi ha un problema, però els mitjans de comunicació públics de Catalunya no hi han dedicat ni un minso programa a preguntar-se si realment existeix aquest problema o és invenció d'uns quants esbojarrats.


Com a exemple tenim que Catalunya Ràdio mai ha dedicat més de 2 minuts a parlar-ne tot i haver-hi insistit molt per la nostra part, i parlo en primera persona. Tenim l'exemple de BTV que ens va vetar a un debat al qual havíem estat convidats anteriorment quan es van assabentar els polítics de torn (tots del PSC per descomptat). La pròpia TV3 que mai ha dedicat un programa a aquest "problema"?, etc.


La sensació que ens queda és que els mitjans de comunicació públics estan dirigits políticament com no ho havien estat en molts anys. Esperem que els professionals dels mitjans de comunicació públics reaccionin ràpidament per a salvar la seva pròpia professionalitat.

CARTA AL DIRECTOR EXTRETA DE 'COMUNICACIÓ 21'

1 comentario:

Anónimo dijo...

DURANT ANYS I PANYS,ELS ICETA,ZARAGOGA...I "TUTI QUANTI" DEL CARRER NICARAGUA..VINGA XARRAR DE LA LLIBERTAT A ELS MITJANS. FA 6 ANYS QUE ELLS MANAN, I FRANCAMENT ,ANEM A PITJOS...QUE SI LA "COSTRA"QUE SI LA "MODERNITAT" QUIN CANSAMENT. PERO JA SE SAP, DE "TRENCADISSA" RES DE RES.POBRETA BARCELONA¡ JUGANT AMB BCN........