11/06/2008

NO CAL EL SEGON CAPITOL DE SERRALLONGA!


Senyors de TV3 no cal que us molesteu a emetre el segon capítol de Serrallonga! Veient la pel·lícula es dedueix que la població Osona va patir una forta migració cap a Barcelona...deixant la plana sense aquest accén "xava" del protagonista de Serrallonga. Isaac Feriz no està a l'alçada de l'heroi de la comarca...és un intent de tio madur i dur - una definició planera, com la mateixa comarca, però s'ha descuidat que té matisos de temperatura, vegetació i olors. Feriz es queda amb un intent de projecte de personatge, que sembla extret d'una sèrie d'adolecents...a lo "física o quimica"; potser allà hagués estat a l'alçada dels actors i la creació del personatge li hagués estat més fàcil. Crec que aquest "actor" no ha passat ni un cap de setmana a Rupit per veure com és realment la gent - si us plau com a mínim una foto al pont penjant i comprar pets de monja a la pastisseria. Serrallonga no mostra la realitat d'aquella Osona...Sempre ens quedarà el making off de Serrallonga que l'ha fet la UVic i que el passa Canal Català Osona - com a mínim tindrà un regust més osonenc.

Per cert, apassionant el món del Facebook, al mateix temps d'emetre la peli ja hi havia gent que la criticava; una de molt encertada "Serrallonga és com un anunci llarg de Casa Tarradellas"...Boníssim.

5 comentarios:

J dijo...

Jo no he pogut passar del títol. Està bé que tv3 faci coses noves, però no se si aquesta vegada l'han encertada.

A reveure

Anónimo dijo...

Jjajaja, clar com q ho emet canal català, ja és bo el making of oi? Quina gran crítica si ho jutgem per qui ho emet... a mi sincerament amb va semblar una gran produccio.

Anónimo dijo...

A mi també 'amb' va semblar una bona producció, anònim.
Jo crec que la crítica no va per si el making of és o no millor que la pel·lícula, sino que en un making of la gent parla normal, de carrer, en canvi en una pel·licula catalogada de superproducció, ambientada al segle XVI, era molt i molt fàcil de posar una mica d'esforç en l'accentuació dels personatges. A Osona per aquells temps hi havia pedrenyals, trabucs i bandolers, però no es parlava l'actual accent de l'àrea metropolitana i de les terres de Lleida. És un petit detall que l'hi hauria donat molta autenticitat a la pel·licula, que no deixa de ser una bona superproducció.

Pel que fa al Making Of, també molt ben realitzat, almenys a Canal Català Osona va tenir més audiència que no hauria tingut en altres tv locals, i va ser la millor manera de promocionar a nivell comarcal la seva emissió per TV3.

Anónimo dijo...

Deus ignorar que la setmana passada el protagonista va ser a la tele del 9.

Anónimo dijo...

A l'anònim:
No, no s'ha d'ignorar, però si que s'ha de tenir en compte a on és l'audiència, i això és una cosa que a alguns els hi costa d'entendre.